Rólam

 Szavak, csodálatos szavak,
Békítenek, lázítanak.

Eldöntenek egy életet.
Följárnak, mint a kísértetek.

Szárnyalnak, mint a gondolat.
Görnyedve hordnak gondokat.

Világokat jelentenek.
Meghaltál, ha már nincsenek.

Dalolnak és dadognak ők.
Gügyögnek, mint a szeretők.

Ölnek és feltámasztanak.
Szavak, csodálatos szavak.

Juhász Gyula: Szavak

 

Horváth Éva vagyok, orosz nyelv és irodalom szakos filológus (ELTE – BTK, 1996), okleveles irodalomterapeuta (PTE-BTK, 2019), a Magyar Irodalomterápiás Társaság és a Magyar Olvasástársaság tagja, képződő mentálhigiénés segítő (Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest). Vállalkozó édesanyaként a Mompreneurs csoportot erősítem. 2017 áprilisa óta jógaoktató és gerincterápiás tréner végzettséggel is rendelkezem. 2021 februárjában elvégeztem az OH instruktori alapképzést, hogy ezzel is gazdagítsam irodalomterápiás foglalkozásaim eszköztárát. 2021 decembere óta heti rendszerességgel tartok irodalomterápiás foglalkozásokat a verőcei Migazzi Kristóf Idősek Otthonában és ugyanezen idő óta a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonulós tagja vagyok. Irodalomterápiás facilitátori munkámat a Magyar Irodalomterápiás Társaság szupervíziója felügyelete mellett végzem, emellett egyéni terápiás folyamatba is járok. Az irodalomterápiás képzés során 100 óra művészetterápiás (MMSZKE), a mentálhigiénés segítői képzés során pedig 150 órás pszichodráma (Csány Katalin és Nyáry Péter vezetésével) önismereti sajátélmény csoporton vettem/veszek részt.

Az olvasás, a szöveg a munkám, a hobbim, a szenvedélyem.

Interjú velem a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, 2019. október 29-én (az interjú 1.21.30-tól kezdődik)

Hogyan segít az irodalom ínséges időkben? – Beszélgetés a Tilos Rádió Egyenes Labirintus című műsorában.

Miniinterjú velem a profession.hu instagram oldalán.

Ideje az öregségnek – irodalomterápia időseknek. dr. Béres Judit beszélget velem a Tilos Rádió Egyenes Labirintus című műsorában.

„Évike, nekem még annyi mondanivalóm lenne!” – Az irodalom gyógyító ereje az idősek otthonában – Kurucz Adrienn riportja a wmn.hu-n

Az általam vezetett csoportok résztvevői mondták rólam:

„Éva szívét-lelkét beletette a csoportba! Eleinte nagyon izgult, de ennek később nyoma sem maradt. Látszott, h nagyon készül egy-egy alkalomra. Jó volt látni a folyamatos fejlődni, tanulni vágyását, és a motivációját arra, h majd később ilyen csoportokat tartson. „

„Imádtam, hogy mindig valami hozzám közel álló témát vetett fel, de olyan „hozott anyaggal”, ami addig ismeretlen volt számomra. Például a versek. Témavezetésében olyan kérdéseket tett fel, ami nagyon inspirálóan hatott rám.”

E-mail:

szovegesonismeret@szovegesonismeret.hu

Telefon:

06 30 970 1273

w

Közösség